Noże japońskie Kasumi, tworzone przy wykorzystaniu ponad 100 lat wiedzy i umiejętności w zakresie wytwarzania mieczy samurajskich. Produkowane w mieście Seki, jednym z głównych regionów produkcji noży w Japonii, specjalizującym się w ich produkcji od ponad 780 lat. Warunki panujące w okolicy idealnie nadawały się do wyrobu japońskich mieczy samurajskich. Doskonałej jakości węgiel drzewny z lasu sosnowego, czysta bieżąca woda ze wzgórz i gór w rzekach Nagara i Tsubo. Obecnie Seki zyskało reputację w Japonii jak i za granicą dzięki produkcji wyjątkowych japońskich noży kuchennych. Noże Kasumi to fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść.
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie z ostrzem cieńszym od tradycyjnego noża szefa kuchni i wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka.
Kasumi H.M. Chef z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10, wykończony charakterystycznymi śladami po kuciu. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z polipropylenu. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Deba ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Nakiri z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Sashimi z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Sashimi 27 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility/Boner z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Paring z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Sashimi 27 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Blue Titanium Utility ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!
Kasumi Blue Titanium Paring ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Kasumi Blue Titanium Small Chef ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre
Kasumi Tora Utility z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Santoku z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 18 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 20 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Blue Titanium Santoku ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!
4.85 / 5.00
5746 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-04
Wszystko gra i buczy
2024-11-30
Produkty starannie zapakowane i dostarczone drugiego dnia po złożeniu zamówienia.