Santoku Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej z masą perłową. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Chef Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – profesjonalny nóż szefa kuchni z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego oraz żywicy epoksydowej. Połączenie precyzji, rzemiosła i elegancji klasy premium.
Utility Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej z masą perłową. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Santoku Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Utility Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Tokisu Gyuto Black Rubber, Damascus (17475) – wszechstronny nóż kuchenny Gyuto z dekoracyjnym ostrzem Damascus i rękojeścią z antypoślizgowej czarnej gumy. Przeznaczony do precyzyjnego krojenia mięsa, ryb i warzyw w codziennej pracy kuchennej.
Tokisu Santoku Black Rubber, Damascus (17477) – wszechstronny nóż kuchenny Santoku z dekoracyjnym ostrzem Damascus i rękojeścią z antypoślizgowej czarnej gumy. Przeznaczony do precyzyjnego krojenia mięsa, ryb i warzyw w codziennej pracy kuchennej.
Yanagiba G10 Damascus, Satin – profesjonalny nóż kuchenny do filetowania ryb i precyzyjnego krojenia w stylu japońskim. Głownia ze stali 5Cr15MoV z jednostronnym szlifem. Rękojeść z G10 Damascus dla pełnej kontroli i trwałości w codziennym użytkowaniu.
Yanagiba G10 Damascus, Satin – profesjonalny nóż kuchenny do filetowania ryb i precyzyjnego krojenia w stylu japońskim. Głownia ze stali 5Cr15MoV z jednostronnym szlifem. Rękojeść z G10 Damascus dla pełnej kontroli i trwałości w codziennym użytkowaniu.
Santoku Granton Edge Black Polymer, Polished, zaawansowany nóż kuchenny typu Santoku z kutą głownią i systemem Granton Edge, idealny do pracy z warzywami, mięsem i rybami. Precyzja cięcia, lekkość prowadzenia i pełna kontrola w jednym narzędziu.
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie z ostrzem cieńszym od tradycyjnego noża szefa kuchni i wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka.
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Herbertz Kodeba, specjalizowane narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż do oprawiania mięsa czy ryb. Szerokie, masywne ostrze z jednostronnym szlifem doskonale sprosta kuchennym wyzwaniom. Wykonany ze stali nierdzewnej 420J2. Wyprodukowany w Japonii.
Tsubazo Santoku Pakka Wood, Tsuchime ze stali nierdzewnej Daido 1K6. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna pakka, klinga wykończona efektowną metodą młotkowania - tsuchime. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Tsubazo Gyuto Pakka Wood, Tsuchime ze stali nierdzewnej Daido 1K6. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna pakka, klinga wykończona efektowną metodą młotkowania - tsuchime. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Deba ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Sashimi z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Sashimi 27 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Sashimi 27 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Due Cigni Petty, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw, owoców czy przy precyzyjnych pracach kuchennych. Wyprodukowany w Japonii.
Due Cigni Deba, specjalizowane narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż do oprawiania mięsa czy ryb. Szerokie, masywne ostrze z jednostronnym szlifem doskonale sprosta kuchennym wyzwaniom. Wykonany ze stali nierdzewnej 420JS. Wyprodukowany w Japonii.
Due Cigni Nakiri ze stali nierdzewnej 420JS. Wykonany przez rzemieślników w Japonii, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna klonu. Szerokie płaskie ostrze doskonale sprawdzi się przy cięciu warzyw, owoców czy siekaniu ziół. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Due Cigni Sashimi 215mm ze stali nierdzewnej 420JS. Wykonany przez rzemieślników w Japonii, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna klonu. Długie, wąskie ostrze doskonale sprawdzi się przy cięciu wędlin czy ryb na sushi. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Due Cigni Sashimi 270mm ze stali nierdzewnej 420JS. Wykonany przez rzemieślników w Japonii, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna klonu. Długie, wąskie ostrze doskonale sprawdzi się przy cięciu wędlin czy ryb na sushi. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Profesjonalny nóż Santoku z serii Florence o długości 18 cm. Całkowicie kuty i wyposażony w wgłębienia na ostrzu. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wygodny uchwyt z czarnego POM. Idealny do precyzyjnego krojenia i siekania.
Santoku oryginalny japoński nóż szefa kuchni. Specyficzna konstrukcja sprawia, że dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców.
Pretty - lekki, uniwersalny oryginalny japoński nóż kuchenny służący do obierania i krojenia drobnych warzyw oraz owoców. Charakteryzuje się szybkim wąskim ostrzem, którym z łatwością można precyzyjnie sterować. Rękojeść z niemalowanego dębu japońskiego.
Gyuto podstawowe narzędzie każdego kucharza. Nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia, plastrowania. Sprawdza się w krojeniu warzyw w kostkę, porcjowaniu mięsa, plastrowaniu wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zaró
Santoku japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą służący do siekania. Dobrze radzi sobie z krojeniem mięsa, warzyw, owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie bez obawy o zmęczenie dłoni. Szefowie kuchni cenią go za możliwość wy
Kasumi Tora Nakiri z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Santoku z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Gyuto Kitchen Knife, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin.
Sashimi tradycyjny nóż japoński zwany również Yanagiba. Stworzony do wyrobu tradycyjnego sushi, czy sashimi. Doskonale porcjuje, filetuje, ściąga skórę a dzięki jednostronnemu ostrzeniu również kroi w cieniutkie plastry. Wyprodukowany w Japonii.