Santoku Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej z masą perłową. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Chef Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – profesjonalny nóż szefa kuchni z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego oraz żywicy epoksydowej. Połączenie precyzji, rzemiosła i elegancji klasy premium.
Utility Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej z masą perłową. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Kiritsuke Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – profesjonalny nóż kuchenny Kiritsuke z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego i żywicy epoksydowej. Mistrzowska precyzja, trwałość i elegancja w jednym narzędziu klasy premium.
Santoku Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Boning Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – specjalistyczny nóż kuchenny do trybowania z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego i żywicy epoksydowej. Precyzja, kontrola i estetyka klasy premium w jednym narzędziu.
Utility Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Z-Cut Pointed Tip Green Polypropylene, Satin – lekki nóż kuchenny od Spyderco z głownią ze stali CTS BD1N i rękojeścią z zielonego polipropylenu, stworzony z myślą o higienie, ergonomii i precyzyjnym cięciu w codziennym gotowaniu.
Z-Cut Pointed Tip Red Polypropylene, Satin – lekki nóż kuchenny od Spyderco z głownią ze stali CTS BD1N i rękojeścią z czerwonego polipropylenu, stworzony z myślą o higienie, ergonomii i precyzyjnym cięciu w codziennym gotowaniu.
Professional Forged Bread Slicing Black Polymer, Polished X30Cr13, profesjonalny nóż do pieczywa z kutym ostrzem z polerowanej stali nierdzewnej X30Cr13. Umożliwia dokładne cięcie bez zgniatania, idealny do intensywnej pracy z różnymi rodzajami chleba.
Professional Chef Black Polymer, Stainless Steel – klasyczny nóż szefa kuchni od portugalskiej marki MAM, zaprojektowany do intensywnej, codziennej pracy. Wyważona konstrukcja, precyzyjne ostrze i pewna rękojeść gwarantują skuteczność w kuchni.
Professional Forged Ham Slicing Granton Edge Black Polymer, Polished, precyzyjny nóż do porcjowania mięsa z kutą klingą i systemem Granton Edge. Lekkie ostrze ze stali nierdzewnej oraz wyprofilowana rękojeść z polimeru zapewniają wygodę i precyzję pracy.
Professional Forged Ham Slicing Black Polymer, Polished, precyzyjny nóż do porcjowania mięsa z kutą klingą. Lekkie ostrze ze stali nierdzewnej X50CrMoV15 oraz wyprofilowana rękojeść z tworzywa POM zapewniają wygodę i precyzję przy pracy z wędlinami.
Santoku Granton Edge Black Polymer, Polished, zaawansowany nóż kuchenny typu Santoku z kutą głownią i systemem Granton Edge, idealny do pracy z warzywami, mięsem i rybami. Precyzja cięcia, lekkość prowadzenia i pełna kontrola w jednym narzędziu.
Forged Paring Black Polymer, Polished, kompaktowy nóż do precyzyjnych zadań kuchennych, wykonany z kutą głownią ze stali nierdzewnej i odporną rękojeścią z POM. Idealny do obierania, wykrawania i innych prac wymagających dokładności i kontroli.
Forged Vegetable Black Polymer, Polished, wytrzymały nóż do warzyw z kutą głownią, stworzony do intensywnego użytkowania. Precyzyjne ostrze ze stali nierdzewnej i stabilna rękojeść z POM zapewniają komfort, higienę i kontrolę podczas pracy w kuchni.
Professional Forged Chef's Knife 20.3 cm Black PE solidny nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, wyposażony w kutą głownię ze stali nierdzewnej i trwałą rękojeść z POM. Zapewnia komfort pracy, precyzję i niezawodność przy codziennych zadaniach kuchen
Professional Forged Chef Knife Black PE, 254mm klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Forged Cooks Chef 300 Black Polymer, Polished, klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Cibus Chef Knife Black G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Cibus Chef Knife OD Green G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie z ostrzem cieńszym od tradycyjnego noża szefa kuchni i wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka.
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Herbertz Kodeba, specjalizowane narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż do oprawiania mięsa czy ryb. Szerokie, masywne ostrze z jednostronnym szlifem doskonale sprosta kuchennym wyzwaniom. Wykonany ze stali nierdzewnej 420J2. Wyprodukowany w Japonii.
Kasumi Tora Paring z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Utility z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 18 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 20 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility/Boner z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Paring z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Due Cigni Florence Kuty Nóż do Warzyw 70mm (2C 667/7) - całkowicie kuty nóż o ostrzu 7 cm z nierdzewnej stali 4116 X50CrMoV15. Satynowe wykończenie, ergonomiczny uchwyt z czarnego POM. Doskonała jakość i precyzja wykonania. Idealny do obierania warzyw.
Profesjonalny nóż Santoku z serii Florence o długości 18 cm. Całkowicie kuty i wyposażony w wgłębienia na ostrzu. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wygodny uchwyt z czarnego POM. Idealny do precyzyjnego krojenia i siekania.
Due Cigni Classic Paring - wyjątkowy włoski nóż do warzyw. Stal nierdzewna 4116, twardość HRC 55/57, rękojeść z czarnego POM. Precyzyjne i eleganckie narzędzie kuchenne.
Due Cigni Classic nóż do warzyw 100mm (2C 750/10) - wysokiej jakości nóż kuchenny z ostrzem 10 cm ze stali nierdzewnej. Solidna rękojeść POM i elegancki design. Doskonałe narzędzie dla pasjonatów gotowania.
Santoku oryginalny japoński nóż szefa kuchni. Specyficzna konstrukcja sprawia, że dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców.
Gyuto Kitchen Knife, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin.
Kasumi Blue Titanium Utility ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!
Kasumi Blue Titanium Paring ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!!!
Sashimi tradycyjny nóż japoński zwany również Yanagiba. Stworzony do wyrobu tradycyjnego sushi, czy sashimi. Doskonale porcjuje, filetuje, ściąga skórę a dzięki jednostronnemu ostrzeniu również kroi w cieniutkie plastry. Wyprodukowany w Japonii.
Gyuto podstawowe narzędzie każdego kucharza. Nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia, plastrowania. Sprawdza się w krojeniu warzyw w kostkę, porcjowaniu mięsa, plastrowaniu wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zaró
Santoku japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą służący do siekania. Dobrze radzi sobie z krojeniem mięsa, warzyw, owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie bez obawy o zmęczenie dłoni. Szefowie kuchni cenią go za możliwość wy