Santoku Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej z masą perłową. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Chef Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – profesjonalny nóż szefa kuchni z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego oraz żywicy epoksydowej. Połączenie precyzji, rzemiosła i elegancji klasy premium.
Utility Abalone/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej z masą perłową. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Kiritsuke Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – profesjonalny nóż kuchenny Kiritsuke z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego i żywicy epoksydowej. Mistrzowska precyzja, trwałość i elegancja w jednym narzędziu klasy premium.
Santoku Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – ekskluzywny nóż kuchenny klasy premium z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z transparentnej żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Estetyka, precyzja i rzemieślnicza jakość w jednym narzędziu.
Boning Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – specjalistyczny nóż kuchenny do trybowania z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z drewna stabilizowanego i żywicy epoksydowej. Precyzja, kontrola i estetyka klasy premium w jednym narzędziu.
Utility Stabilized Wood/Epoxy, VG10 Damascus – kompaktowy nóż kuchenny typu utility z ostrzem z VG10 Damascus i rękojeścią z żywicy epoksydowej i drewna stabilizowanego. Precyzyjne cięcia, lekkość pracy i wyrafinowana estetyka w jednym narzędziu.
Z-Cut Pointed Tip Green Polypropylene, Satin – lekki nóż kuchenny od Spyderco z głownią ze stali CTS BD1N i rękojeścią z zielonego polipropylenu, stworzony z myślą o higienie, ergonomii i precyzyjnym cięciu w codziennym gotowaniu.
Z-Cut Pointed Tip Red Polypropylene, Satin – lekki nóż kuchenny od Spyderco z głownią ze stali CTS BD1N i rękojeścią z czerwonego polipropylenu, stworzony z myślą o higienie, ergonomii i precyzyjnym cięciu w codziennym gotowaniu.
Professional Forged Bread Slicing Black Polymer, Polished X30Cr13, profesjonalny nóż do pieczywa z kutym ostrzem z polerowanej stali nierdzewnej X30Cr13. Umożliwia dokładne cięcie bez zgniatania, idealny do intensywnej pracy z różnymi rodzajami chleba.
Professional Chef Black Polymer, Stainless Steel – klasyczny nóż szefa kuchni od portugalskiej marki MAM, zaprojektowany do intensywnej, codziennej pracy. Wyważona konstrukcja, precyzyjne ostrze i pewna rękojeść gwarantują skuteczność w kuchni.
Professional Forged Ham Slicing Granton Edge Black Polymer, Polished, precyzyjny nóż do porcjowania mięsa z kutą klingą i systemem Granton Edge. Lekkie ostrze ze stali nierdzewnej oraz wyprofilowana rękojeść z polimeru zapewniają wygodę i precyzję pracy.
Professional Forged Ham Slicing Black Polymer, Polished, precyzyjny nóż do porcjowania mięsa z kutą klingą. Lekkie ostrze ze stali nierdzewnej X50CrMoV15 oraz wyprofilowana rękojeść z tworzywa POM zapewniają wygodę i precyzję przy pracy z wędlinami.
Santoku Granton Edge Black Polymer, Polished, zaawansowany nóż kuchenny typu Santoku z kutą głownią i systemem Granton Edge, idealny do pracy z warzywami, mięsem i rybami. Precyzja cięcia, lekkość prowadzenia i pełna kontrola w jednym narzędziu.
Forged Paring Black Polymer, Polished, kompaktowy nóż do precyzyjnych zadań kuchennych, wykonany z kutą głownią ze stali nierdzewnej i odporną rękojeścią z POM. Idealny do obierania, wykrawania i innych prac wymagających dokładności i kontroli.
Forged Vegetable Black Polymer, Polished, wytrzymały nóż do warzyw z kutą głownią, stworzony do intensywnego użytkowania. Precyzyjne ostrze ze stali nierdzewnej i stabilna rękojeść z POM zapewniają komfort, higienę i kontrolę podczas pracy w kuchni.
Professional Forged Chef's Knife 20.3 cm Black PE solidny nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, wyposażony w kutą głownię ze stali nierdzewnej i trwałą rękojeść z POM. Zapewnia komfort pracy, precyzję i niezawodność przy codziennych zadaniach kuchen
Professional Forged Chef Knife Black PE, 254mm klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Forged Cooks Chef 300 Black Polymer, Polished, klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Cibus Chef Knife Black G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Cibus Chef Knife OD Green G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Cibus Chef Knife Orange G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Herbertz Kodeba, specjalizowane narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż do oprawiania mięsa czy ryb. Szerokie, masywne ostrze z jednostronnym szlifem doskonale sprosta kuchennym wyzwaniom. Wykonany ze stali nierdzewnej 420J2. Wyprodukowany w Japonii.
Kasumi H.M. Chef z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10, wykończony charakterystycznymi śladami po kuciu. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z polipropylenu. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Paring z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Utility z wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 18 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Utility/Boner z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Paring z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Profesjonalny nóż Santoku z serii Florence o długości 18 cm. Całkowicie kuty i wyposażony w wgłębienia na ostrzu. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wygodny uchwyt z czarnego POM. Idealny do precyzyjnego krojenia i siekania.
Due Cigni Classic Paring - wyjątkowy włoski nóż do warzyw. Stal nierdzewna 4116, twardość HRC 55/57, rękojeść z czarnego POM. Precyzyjne i eleganckie narzędzie kuchenne.
Due Cigni Classic nóż do warzyw 100mm (2C 750/10) - wysokiej jakości nóż kuchenny z ostrzem 10 cm ze stali nierdzewnej. Solidna rękojeść POM i elegancki design. Doskonałe narzędzie dla pasjonatów gotowania.
Santoku oryginalny japoński nóż szefa kuchni. Specyficzna konstrukcja sprawia, że dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców.
Kasumi Blue Titanium Utility ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!
Kasumi Blue Titanium Paring ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny, więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre!!!
Gyuto podstawowe narzędzie każdego kucharza. Nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia, plastrowania. Sprawdza się w krojeniu warzyw w kostkę, porcjowaniu mięsa, plastrowaniu wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zaró
Santoku japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą służący do siekania. Dobrze radzi sobie z krojeniem mięsa, warzyw, owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie bez obawy o zmęczenie dłoni. Szefowie kuchni cenią go za możliwość wy
French Peeler Black POM, Satin 3Cr13MoV (17240) – kompaktowy nóż kuchenny typu French Peeler o budowie full tang, z ostrzem ze stali 3Cr13MoV i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa POM. Precyzja i wygoda w codziennej pracy.
French Peeler Black ABS, Satin 3Cr13MoV (17313) – kompaktowy nóż kuchenny typu French Peeler z ostrzem ze stali 3Cr13MoV i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa ABS. Precyzja i wygoda w codziennej pracy.
Peeler Black ABS, Satin 420 (17439-NE) – kompaktowy nóż kuchenny do obierania z ostrzem ze stali 420 i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa ABS. Praktyczne i lekkie narzędzie do codziennego użytku.
Peeler Red ABS, Satin 420 (17439-RO) – kompaktowy nóż kuchenny do obierania z ostrzem ze stali 420 i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa ABS. Praktyczne i lekkie narzędzie do codziennego użytku.