Professional Chef Black Polymer, Stainless Steel – klasyczny nóż szefa kuchni od portugalskiej marki MAM, zaprojektowany do intensywnej, codziennej pracy. Wyważona konstrukcja, precyzyjne ostrze i pewna rękojeść gwarantują skuteczność w kuchni.
Professional Forged Chef Knife Black PE, 254mm klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Forged Cooks Chef 300 Black Polymer, Polished, klasyczny nóż szefa kuchni z kutą głownią, idealnie wyważony i przystosowany do intensywnego użytkowania. Wydajność, precyzja i komfort cięcia w jednym profesjonalnym narzędziu.
Cibus Chef Knife Black G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Cibus Chef Knife OD Green G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Cibus Chef Knife Orange G10, Satin nóż kuchenny projektu polskiego knifemakera, Ostapa Hela. Cienka głownia o doskonałej ergonomii cięcia ze stali nierdzewnej Sandvik 14C28N, wygodna do pracy rękojeść z wytrzymałego kompozytu G10.
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie z ostrzem cieńszym od tradycyjnego noża szefa kuchni i wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka.
Kasumi Tora Chef 18 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Tora Chef 20 ze stali nierdzewnej Molibdenowo Vanadowej. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, okrągłą rękojeścią z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Profesjonalny nóż Santoku z serii Florence o długości 18 cm. Całkowicie kuty i wyposażony w wgłębienia na ostrzu. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wygodny uchwyt z czarnego POM. Idealny do precyzyjnego krojenia i siekania.
Santoku oryginalny japoński nóż szefa kuchni. Specyficzna konstrukcja sprawia, że dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców.
Gyuto Kitchen Knife, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin.
Gyuto podstawowe narzędzie każdego kucharza. Nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia, plastrowania. Sprawdza się w krojeniu warzyw w kostkę, porcjowaniu mięsa, plastrowaniu wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zaró
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Herbertz Kodeba, specjalizowane narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż do oprawiania mięsa czy ryb. Szerokie, masywne ostrze z jednostronnym szlifem doskonale sprosta kuchennym wyzwaniom. Wykonany ze stali nierdzewnej 420J2. Wyprodukowany w Japonii.
Kasumi Blue Titanium Small Chef ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej pokrytej niebieską powłoką z tytanu. Nadaje on głowni super odporność na ścieranie. Tytan również jest obojętny więc zapobiega nadawaniu potrawom metalicznego posmaku. Bardzo ostre
Kasumi H.M. Chef z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10, wykończony charakterystycznymi śladami po kuciu. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z polipropylenu. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Santoku japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą służący do siekania. Dobrze radzi sobie z krojeniem mięsa, warzyw, owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie bez obawy o zmęczenie dłoni. Szefowie kuchni cenią go za możliwość wy